Work @ Uniflex

Veckans nyhet - bemanningsbranschen ökar!

Förra året hjälpte Bemanningsföretagens medlemmar 200 000 människor till arbete under 2015. Detta genom bemanning, rekrytering och omställning. Arbetsmarknaden växer, mycket inom industrin, men även inom övriga branscher. Men de flesta företag har problem med rekrytering och hitta rätt kompetens, vilket innebär att företagen använder sig mer och mer av bemanningsföretag. Totalt ökade antalet anställda inom bemanningsbranschen under 2015 med ca. 13,6%.

Under 2016 års första kvartal ser Bemanningsföretagen att ökningen fortsätter, hittills har bemanningsbranschen ökat med 9%. Den största ökningen har skett under första kvartalet inom industri och tillverkning med 26% ökning. Även lager och logistik har ökat med 17%.

Undersökningar visar på att 40% av bemanningsanställda lämnar branschen inom det första året, vilket är en indikation på att bemanningsbranschen är en hjälpande hand ut i arbetslivet och en viktig länk mellan företag och individer.


Kommentarer

  Du måste vara inloggad för att få kommentera

  Stängd för fler kommentarer

  300

  Uniflex Bemanning

  Besöksadress:

  Arenavägen 57
  121 07 Stockholm

  Telefon: 08-555 368 00
  E-post: info@uniflex.se

  Postadress:

  Box 7014
  121 07 Stockholm

  Följ Uniflex

  Youtube
  LinkedIn
  Instagram
  Facebook

  Arbetsgivare

  Vill du ha hjälp av Uniflex med din rekrytering eller bemanning? Tryck på knappen nedan och fyll i dina uppgifter i formuläret som då kommer upp så kontaktar vi dig inom kort!