Work @ Uniflex


För att kunna svara på denna fråga måste vi gå in på kollektivavtalsfrågor där bestämmelser om OB och övertid ingår.

Uniflex är medlem i arbetsgivarorganisationen Almega-Bemanningsföretagen och Sveriges Byggindustrier och har tecknat kollektivavtal med förbund inom LO-kollektivet, Unionen, Akademikerförbunden och Svenska byggarbetarförbundet.
Vilket kollektivavtal du omfattas av beror på om du är anställd som tjänsteman, arbetare eller inom Bygg. I kollektivavtalet regleras bland annat arbetstidsbestämmelse, anställningsformer, vad som gäller när du är utbokad på uppdrag samt outbokad.

När du är uthyrd till kundföretag tillämpas dock det hos kund tillämpliga riksavtal avseende allmänna anställningsvillkor där bland annat OB och övertid regleras. Detta för att du som konsult skall få likvärdig ersättning som de som jobbar på kundföretaget. Årlig förhöjning sker efter de centrala parternas avtal om löner.

Om du är anställd på ett bemanningsföretag är det vanligt att du är uthyrd till olika kunder under din anställningsperiod. En kund kan tillämpa exempelvis Transport-terminalavtalet medan en annan kund tillämpar Partihandelsavtalet. Därav kan de ha olika bestämmelser kring dessa ersättningar.

Är du osäker på vilket kollektivavtal du omfattas av samt vilket avtal den kund du är uthyrd till tillämpar, fråga din personalansvariga.


Kommentarer

  Du måste vara inloggad för att få kommentera

  Stängd för fler kommentarer

  300

  Uniflex Bemanning

  Besöksadress:

  Arenavägen 57
  121 07 Stockholm

  Telefon: 08-555 368 00
  E-post: info@uniflex.se

  Postadress:

  Box 7014
  121 07 Stockholm

  Följ Uniflex

  Youtube
  LinkedIn
  Instagram
  Facebook

  Arbetsgivare

  Vill du ha hjälp av Uniflex med din rekrytering eller bemanning? Tryck på knappen nedan och fyll i dina uppgifter i formuläret som då kommer upp så kontaktar vi dig inom kort!