Work @ Uniflex

Månadens fråga - Hur gör jag mitt CV synbart i den digitala sfären?

Vi har tidigare tipsat om vad man kan tänka på när man skriver sitt personliga brev och CV. För att gå djupare i dessa frågor vill vi med detta inlägg tipsa om sökordsoptimering så att ditt CV inte bara ska gå iväg i en ansökan utan även göra det möjligt för dig som sökande att bli headhuntad till tjänster som passar din profil.

Trenden i jobbsökarvärlden går allt mer åt fritextsök. Likväl som att vi googlar när vi vill ta reda på information, är också det vanligt att googlesöka när vi söker jobb, håller ni inte med?
Så här tänker också många rekryterare idag och väljer orden väl i annonser så att ni arbetssökande lätt kan hitta dessa genom ett enkelt sök på Google.

Så hur ska man tänka? Vilka ord är bra sökord?

 1. Yrkestitlar
  Här ska man försöka tänka brett och vad som är vanliga ord att söka efter. Om du exempelvis arbetar med att ta emot inkommande samtal, en form av kundtjänst. Företaget du arbetar på idag benämner dock titeln telefonagent. Nämn hellre kundservicemedarbetare i ditt CV då det är ett vanligare ord att söka efter. Försök också få med ordet kundtjänst i din beskrivning. Även om du inte har erfarenhet sedan tidigare så nämn dessa ord i ansökan ändå, exempelvis: Söker arbete inom kundtjänst, support och service. Dessa är tre vanliga ord som rekryterare kan söka efter i databaser.

 2. Formulera kometenser på rätt sätt
  Är du duktig på Excel exempelvis, skriv då hellre ”kunnig inom Excel” istället för ”Excelkunnig”. Flera databaser har kompetenssök med redan förvalda ord och då är det mer troligt att de förvalt ordet Excel än Excelkunnig.

 3. Gör dig synlig på mer ställen
  För att göra ditt CV extra synbart i den digitala sfären, lägg upp ditt CV på så många öppna CV-databaser som finns. Ofta tar det inte längre än några minuter och med detta har du gjort dig synbar i fler kanaler.

  Lycka till i jobbsökandet, kanske blir du Uniflex nästa medarbetare!
Kommentarer

  Du måste vara inloggad för att få kommentera

  Stängd för fler kommentarer

  300

  Uniflex Bemanning

  Besöksadress:

  Arenavägen 57
  121 07 Stockholm

  Telefon: 08-555 368 00
  E-post: info@uniflex.se

  Postadress:

  Box 7014
  121 07 Stockholm

  Följ Uniflex

  Youtube
  LinkedIn
  Instagram
  Facebook

  Arbetsgivare

  Vill du ha hjälp av Uniflex med din rekrytering eller bemanning? Tryck på knappen nedan och fyll i dina uppgifter i formuläret som då kommer upp så kontaktar vi dig inom kort!