Work @ Uniflex

Hur bör jag inleda mitt personliga brev?

Att skriva ett personligt brev är inte alltid det lättaste och bara att det heter "personligt brev" kan få många att tänka att syftet med ett sådant är att berätta enbart vad man gör på fritiden och om personliga egenskaper generellt. Men det faktiskta syftet med ett personligt brev är att komplettera sitt CV som beskriver VAD man tidigare har gjort till att i det personliga brevet få utrycka VARFÖR dessa kompetenser/erfaranheter är till värde för företaget man söker tjänsten hos. Redan utifrån den förklararingen så bör man också ta med sig tipset att ett personligt brev inte bör se likadant ut till alla tjänster man söker. Det krävs justeringar beroende på till vilken tjänst man söker eller till vilket företag. Målet är att företaget ska inledningsvis i brevet ska få en känsla att personen har sökt sig just till dem av en anledning och snabbt kunna se vilket värde den personen kan bidra med.

Vi vill gärna ge lite konkreta tips på hur man kan inleda ett personligt brev.  Och vem kan inte svara på det bättre än en av Uniflex duktiga rekryterare, Fanny Johansson. Hon anser att nedan punkter är viktigt för henne och flera andra:

 • Beskriv varför du söker jobbet och varför jobbet passar dig utifrån tidigare erfaranheter.
 • Lyft tidigt fram vad du kan bidra med till tjänsten och även till företaget.
 • Kan vara bra att få med något om vad du är i livet just nu och varför detta jobb skulle vara ett rätt nästa steg att ta.
 • Viktigt att sammanfatta tydligt och inte sväva iväg för mycket utan fokusera hela tiden på ditt värde för företaget.

"Ett personligt brev som har en inledningen utifrån något av ovan tips går hem oss rekryterare!"

Fanny är en av många rekryterare i landet som söker flertalet tjänster just nu, både för uthyrning eller rena rekryteringar. Kika vidare på hemsidan och leta upp ditt drömjobb så kanske det kan bli ditt inom en snar framtid!

 

 

Kommentarer

  Du måste vara inloggad för att få kommentera

  Stängd för fler kommentarer

  300

  Uniflex Bemanning

  Besöksadress:

  Arenavägen 57
  121 07 Stockholm

  Telefon: 08-555 368 00
  E-post: info@uniflex.se

  Postadress:

  Box 7014
  121 07 Stockholm

  Följ Uniflex

  Youtube
  LinkedIn
  Instagram
  Facebook

  Arbetsgivare

  Vill du ha hjälp av Uniflex med din rekrytering eller bemanning? Tryck på knappen nedan och fyll i dina uppgifter i formuläret som då kommer upp så kontaktar vi dig inom kort!