Nyfiken på bemanningsbranschen? - Uniflex
Registrera CV

Nyfiken på bemanningsbranschen?

Under sommar- och semestermånaderna finns ofta tid för reflektion och faktum är att många inte bara byter jobb, utan även bransch efter semestern. Är du nyfiken på bemanningsbranschen? Vi är medlemmar i Almega Kompetensföretagen som under våren har gjort en stor undersökning bland 26 av Sveriges största bemanningsföretag. Här kan du läsa mer om hur konsulter har svarat och lära dig mer om bemanningsbranschen!

 

Att bemanningsbranschen har växt mycket det senaste decenniet har gått få obemärkt förbi. Många ser en anställning i ett bemanningsföretag som ett sätt att få jobb på, medan andra börjar jobba som konsult för att utveckla sin kompetens eller vill prova olika arbetsplatser och uppdrag.

 

13% har tackat nej till erbjuden anställning hos något av kundföretagen. En vanlig missuppfattning är att en anställning på ett bemanningsföretag endast är för en kortare period. Även om många bemanningskonsulter efter en tids inhyrning blir erbjudna en anställning direkt hos kundföretaget finns det massor av tillsvidareanställda konsulter som stannar länge på samma uppdrag eller som också trivs med att byta uppdrag ibland och på så sätt bredda både sin kompetens och sitt nätverk.

  • 46% av de tillfrågade konsulterna är på uppdrag som varar upp till 1 år. 13% är på uppdrag som varar mellan 1-2 år och 9% är på uppdrag som varar mellan 2-5 år.
  • Två tredjedelar har inte bytt uppdragsgivare alls under sin anställning i bemanningsbranschen. Om man har bytt, så har de flesta gjort det en till tre gånger.

 

Jobbet som konsult är den huvudsakliga sysselsättningen för de flesta som har svarat på Kompetensföretagens stora konsultenkät. 12% av de tillfrågade studerar och jobbar som konsult vid sidan av studierna.

 

Endast 81% av de tillfrågade på de 26 bemanningsföretagen svarade ”Ja” eller ”Delvis” på frågan: ”Har du fått en introduktion hos din nuvarande uppdragsgivare som inkluderat arbetsmiljö och eventuella säkerhetsfrågor?” Hos oss på Uniflex är vi måna om våra anställdas säkerhet och arbetsmiljöfrågor ligger oss nära om hjärtat då vi också är arbetsmiljöcertifierade. För oss är det en självklarhet att alla ska få en introduktion som inkluderar arbetsmiljöfrågor och vi ställer även detta som krav på alla våra kunder. I introduktionen ska det ingå information hur arbetsuppgifterna utförs på ett säkert sätt, exempelvis vid maskinhantering eller vid fysiskt arbete. Det ska även finnas synlig information om var nödutgångar och första hjälpen finns på arbetsplatsen. Anställda ska också få veta vart man vänder sig om något skulle inträffa eller ifall det behövs stöttning i arbetet.

 

Som konsult kan du jobba inom ett flertal olika områden! Vi på Uniflex kan erbjuda anställningar inom bl.a. lager, industri, administration, kundservice, försäljning och bygg.

 

Är du intresserad av att jobba som konsult? Registrera ditt CV på www.uniflex.se och ansök något av våra lediga jobb!

Kontakta oss - Jobbsökande