Pensionskoll - har du tjänstemanspension? - Uniflex
Registrera CV

Pensionskoll – har du tjänstemanspension?

Eftersom vi på Uniflex omfattas av kollektivavtal innebär det att våra anställda har tjänstepension. Tjänstepensionen består av ålderspension, sjukförsäkring och efterlevandeskydd. Vi betalar också en kompletterande pensionspremie som möjliggör deltidspension från 62 års ålder för att våra anställda ska få ett flexibelt slut på arbetslivet. Oavsett om du nyligen börjat tjäna in till tjänstepensionen eller är i slutet av din karriär är tjänstepensionen en förmån som gör livet efter arbetslivet tryggare!

Ge dig själv pensionskoll!

Med en tjänstepension som kompletterar den allmänna pensionen får du mer pengar i plånboken den dagen du slutar jobba. Ge dig själv pensionskoll genom att följa de här enkla tipsen!

  1. Logga in på minpension.se (det gör du enkelt med BankID, Mobilt BankID eller med e-legitimation.) Där får du en samlad bild av hur mycket pengar du kommer ha att röra dig med som pensionär.
  2. När det gäller tjänstepensionen ska du fundera över om du vill att allt ska gå till din egen pension eller om du vill öka skyddet för din närmaste familj med ett återbetalningsskydd och/eller familjeskydd.
  3. Du har själv viss möjlighet att påverka hur pengarna ska förvaltas. Beroende på hur engagerad du vill vara kan du antingen välja traditionell försäkring (inte så engagerad) eller fondförsäkring (kräver att du kollar då och då).

På Uniflex har vi tjänstepensionen SAF-LO för arbetare och ITP för tjänstemän och det är Fora respektive Collectum som hjälper dig när du har frågor. Kontakta dem på 08-787 40 10, www.fora.se om du är anställd som arbetare eller 020-40 85 00, www.collectum.se om du är anställd som tjänsteman.

Vill du lära dig mer om din pension eller se hur mycket pension du hittills har tjänat in? Gå in på www.minpension.se! Här ser du all pension du kan ha – allmän pension från Pensionsmyndigheten, tjänstepension som vi som arbetsgivare betalar in och även privat pension om du har det.