ITP - En tjänstepension i toppklass - Uniflex
Registrera CV

ITP – En tjänstepension i toppklass

Om du är anställd som tjänsteman på Uniflex tjänar du in tjänstepension via Collectum. Nedan följer information om din tjänstepension. Är du istället anställd som arbetare har du tjänstepension via Fora.

Det röda kuvertet snart i din brevlåda

Ditt orange kuvert från Pensionsmyndigheten har säkert nått dig vid det här laget. Nu är det dags för ditt röda kuvert som visar värdet på din tjänstepension ITP.

I det röda kuvertet ser du hur mycket du hittills har tjänat in i ålderspension. Är du 35 år eller äldre, får du också en prognos som ger en idé om hur stor pensionen kan bli om du jobbar på till 65. Men det röda kuvertet och ITP handlar inte bara om ålderspension.

Skulle du bli långvarigt sjuk, i mer än 90 dagar, kan du utöver pengar från Försäkringskassan också få ett tillskott från din tjänstepension. Du kan lägga till eller ta bort efterlevandeskydd till din familj. I kuvertet ser du vilka skydd du har idag.

Vad ska jag tänka på när det gäller pensionen?

Du behöver egentligen inte tänka så mycket. Med ITP har du en trygg tjänstepension med låg avgift – oavsett om du gör ett aktivt val eller inte. Här får du några tips som har med din ålder och familjesituation att göra.

  1. Du som är 25

Se till att du har en anställning med tjänstepension genom hela arbetslivet. Är du sambo? Se till att din sambo kan få pengar från din tjänstegrupplivförsäkring om du skulle dö före pensionen.

  1. Du som är 35

Har du barn hemma? Fundera på att lägga till familjeskydd och återbetalningsskydd så att din familj kan få pengar efter dig om du dör. I årsbeskedet ser du vilka skydd du har idag.

  1. Du som är 45

Har barnen flyttat? Fundera på om du ska ta bort de skydd för familjen som du har valt. Då får du mer pengar till din egen pension.

  1. Skaffa dig en samlad bild 

På minpension.se (http://www.minpension.se) kan du göra en pensionsprognos och få en samlad bild av hela din framtida pension.

På collectum.se finns mycket mer information om årsbeskedet och din tjänstepension. Är du osäker på om du har ITP 1 eller ITP 2, så gå in via startsidan www.collectum.se så guidas du rätt. Har du frågor du vill ställa på telefon, så ring Collectum på 0200-38 38 88.