Intervjutips! kom förberedd till kommande intervju - Uniflex
Registrera CV

Intervjutips!

Har du blivit kallad till jobbintervju? Grattis! Det betyder att du har gått vidare i rekryteringsprocessen och att rekryteraren vill veta mer om dig. Att gå på intervju kan ofta vara nervöst och många vill veta vad man ska tänka på för att landa drömjobbet. Vi har pratat med Gabriella Uddh som jobbar som Rekryterare i Borås. Hennes jobb är att matcha så att rätt person hamnar på rätt plats. Intervjun blir därför ofta en avgörande del i rekryteringsprocessen då det är din chans att berätta mer om vem du är och varför just du skulle passa för jobbet. Gabriella har sammanfattat några tips som är bra att tänka på när det är dags att gå på intervju:

 

Kom förberedd!

“Mitt första tips är att komma förberedd. Kom i tid, var påläst om såväl tjänsten som företaget och var medveten om vem du ska träffa på intervju. Första intrycket är en stor del av helhetsperspektivet.”

 

Våga ta det lugnt!

“Mitt andra tips är att våga ta det lugnt. Känn in frågan och försök tänka på vad intervjuaren vill få ut för svar från dig. Att vara tyst kan för många kännas obekvämt men det ger ett lugnt och självsäkert intryck hos intervjuaren. Hellre några sekunders extra väntan och ett genomtänkt svar.”

 

Koppla dina svar till relevant arbetslivserfarenhet

“Mitt sista tips är att koppla dina svar till relevant arbetslivserfarenhet. Att beskriva sig själv med flertal fördelaktiga adjektiv är enkelt, att bevisa sanningen är svårare. Om du beskriver dig som stresstålig, förklara varför. Ge exempel på tillfällen du hanterat stress på ett positivt sätt, det ger intervjuaren en mer konkret bild över vem du är.”

 

Vi hoppas att du med dessa tips ska känna dig redo för att gå på intervju! Har du inte påbörjat ditt jobbsökande ännu? Kolla i sådana fall in våra lediga jobb på Uniflex.se

Lycka till med jobbsökandet, hoppas att vi ses!