Förbered dig på din arbetsintervju - Tips & idéer - Uniflex
Registrera CV
Uniflex Bemanning

Intervjutips

Oavsett om det är första jobbet eller om du har arbetslivserfarenhet sedan tidigare kan det kännas nervöst att gå på intervju. Men tänk på att du har blivit kallad till intervju för att du är intressant och för att rekryteraren vill veta mer om dig!

Intervjun är en naturlig del i varje ansökningsprocess – men visst kan det kännas nervöst ändå. Vägen till en naturlig och avslappnad intervju behöver inte vara svår. Egentligen handlar det till största del om att vara förberedd och nyfiken. Men hur är man det? Läs våra tips här och hitta fler i bloggen om hur du bäst lyckas med din intervju.

1. Läs på om jobbet och arbetsgivaren

Se till att du har läst jobbannonsen några gånger och lär känna din potentiella arbetsgivare genom att surfa runt på deras webbsida eller följa dem på sociala medier. Förkunskap om tjänsten får dig att framstå som engagerad och professionell. Samtidigt får du en uppfattning om jobbet du söker.

2. Var nyfiken!

Även om du är påläst och känner till jobbet – glöm inte att ställa frågor om sådant som annonsen inte nämner. Nyfikenhet är synonymt med engagemang, och märks bäst när du är intresserad.

3. Bli expert på dina erfarenheter

Tänk på ditt skrivna CV som ett komplement till dina erfarenheter och inte ett ordagrant manus. De riktiga erfarenheterna berättar du om mer ingående under intervjutillfället. Därför är bra att vara påläst om dig själv och innan intervjun plocka fram dina olika arbetslivserfarenheter från minnet.

4. Vilken roll fyller du?

En arbetsplats är fylld med olika personligheter och egenskaper. Föreställ dig  den nya arbetsplatsen och fundera över hur dina personliga egenskaper och meriter passar in. Berätta både om styrkor svagheter!

5. Klä dig professionellt men bekvämt

En arbetsintervju kräver varken kostym eller klänning, men en presentabel look i rena och hela kläder som du trivs i är alltid ett bra tips.

6. Kom i tid!

Hur enkelt det än låter så är tidsmarginalerna ofta små när du väl ska hitta till din intervju. Kolla upp resvägen i förväg och se till att du är på plats 5-10 minuter innan din avtalade intervjutid.

7. Var dig själv

Det svåraste och enklaste på samma gång: var dig själv. Kom ihåg att du har blivit kallad på intervju för att rekryteraren redan tycker att din profil är intressant för den aktuella tjänsten. Du har all rätt att slappna av och lita på dina egna förmågor. Lycka till önskar vi på Uniflex!

Fler intervjutips från våra rekryterare

Redo för ditt nya jobb?

Ladda upp ditt CV och sök idag!

Registrera CV

Mer att läsa om

Läs mer om hur Uniflex arbetar inom följande områden

Uniflex Bemanning - Försäljning & Kundservice

Skapa ditt CV

Ett tydligt, koncist och intresseväckande CV är alltid en fördel för dig som söker jobb. Läs våra snabba tips eller ladda ner en CV-mall.

Läs mer

Uniflex Bemanning - Försäljning & Kundservice

Ansökningsprocessen

Vill du veta mer om hur det går till när du söker jobb genom oss? Följ vår lilla manual, skapa ett konto och ladda upp ditt CV idag!

Läs mer