Work @ Uniflex

Vad bör jag tänka på inför en anställningsintervju?

Har du kommit till en anställningsintervju? Här ger tre av våra rekryterare sina bästa tips för en lyckad intervju.

Sandra Johansson, Personalansvarig

I en rekryteringsprocess tycker jag det är viktigt att den jag möter kommer väl förberedd till mötet. Ett tips är att själv fundera över varför du söker tjänsten och vad just du kan bidra med. För mig som rekryterare är det oftare viktigt att du som kandidat kan visa att du reflekterat över tjänsten, vad du kan bidra med samt vilka delar du behöver utvecklas i än att du säger dig uppfylla alla önskemål i annonsen.

Jessica Olsson, Personalansvarig

Först och främst skulle jag rekommendera rent praktiska saker som att planera resvägen dagen innan så du kommer till avsatt tid utan att vare sig utan att dyka upp med hjärtat i halsgropen eller sitta länge i receptionen och vänta. Det kan också vara bra att fundera över vilka referenser du vill lämna samt att du förbereder dessa på att jag kommer ringa. Om du är nervös är mitt försöka se intervjun mer som ett möte än en regelrätt intervju. Du får möjlighet att presentera dig men också att ställa frågor till oss som potentiell arbetsgivare. Om du har kommit till en intervju finns det en anledning till det, och det är att vi är intresserade av just dig!

Lisa Stenmark, Personalassistent

Den första intervjun är också då jag får ett första intryck. Det kan därför vara bra att se över ditt klädval. Du bör vara hel och ren och utgå gärna från den tjänst du söker. Det är alltså inte nödvändigt att du kommer till anställningsintervjun i kavaj, men lämna joggingbyxorna hemma. Förberedelse ger också ett gott intryck. Läs igenom annonsen noggrant, om kundens namn står angivet i annonsen är det alltid bra att läsa in sig på de produkter eller tjänster företaget tillhandahåller.

Kommentarer

  Du måste vara inloggad för att få kommentera

  Stängd för fler kommentarer

  300

  Uniflex Bemanning

  Besöksadress:

  Arenavägen 57
  121 07 Stockholm

  Telefon: 08-555 368 00
  E-post: info@uniflex.se

  Postadress:

  Box 7014
  121 07 Stockholm

  Följ Uniflex

  Youtube
  LinkedIn
  Instagram
  Facebook

  Arbetsgivare

  Vill du ha hjälp av Uniflex med din rekrytering eller bemanning? Tryck på knappen nedan och fyll i dina uppgifter i formuläret som då kommer upp så kontaktar vi dig inom kort!