Behöver ni hjälp med er sommarbemanning? - Uniflex
Registrera CV

Behöver ni hjälp med er sommarbemanning?

Låt oss hjälpa er att få en lugn och skön semester i sommar!

 

Ge dina anställda ledigt i sommar utan att riskera att det påverkar verksamheten. Vi kan hjälpa er med bemanning av personal inom bland annat lager, industri, administration, kundservice och bygg. 

Sommarbemanning till företaget

Vi har många års erfarenhet av att bemanna avdelningar och företag under sommaren med personal som har rätt kompetens för arbetsuppgiften. Oavsett om du söker sommarpersonal till er industri eller till receptionen så kan vi hjälpa er!

Fyll i och skicka in kontaktformuläret längst ner på sidan om ni är intresserade av att skaffa sommarbemanning till företaget.

Oavsett om ni redan startat upp rekryteringsprocessen, och skulle behöva hjälpa med att välja ut lämpliga kandidater, eller om ni ännu inte börjat och vill att vi sköter hela rekryteringsprocessen. Vi hanterar all administration, enligt våra ISO-certifierade processer, och ordnar med annonsering, urval, intervjuer, anställningsförfarande och uppföljning.

Vad är sommarbemanning?

Sommarbemanning är när företag använder sig av en extern aktör (i det här fallet Uniflex) för att lösa eventuell personalbrist på grund av semestrar alternativt för att täcka arbetstoppar.

Hur fungerar sommarbemanning?

När ert företag planerar inför sommaren och upptäcker att ni är i behov att anlita tillfällig sommarpersonal kontaktar ni oss via kontaktformuläret som är längst nere på sidan.

Där fyller du i kontaktuppgifter, vilket företag du arbetar på, var ert företag är placerat osv. Därefter kommer du att kontaktas av en affärsområdeschef från det kontor som ligger närmast geografiskt. Under samtalet får ni presentera ert företag, beskriva hur er situation ser ut och annan nyttig information som kan vara till hjälp för att vi ska förstå er så bra som möjligt. När behovsanalysen är gjord presenterar vi vårt lösningsförslag och reder ut eventuella frågetecken som kan uppstå angående sommarbemanning. Därefter när båda parterna är nöjda med upplägget är det dags att hitta era kommande sommarjobbare.

I detta skede sköter vi hela rekryteringsprocessen vilket innebär att ni kan luta er tillbaka och se fram emot en trevlig semestersommar för företaget.

5 bra frågor att ställa sig angående sommarbemanning

Det kan vara svårt att veta exakt hur just ert företag ska sommarbemanna. Vi på Uniflex har lång erfarenhet av att tillsätta avdelningar under sommaren, så om ni vill rådfråga oss är kan ni fylla i kontaktformuläret nedan.

Här kommer 5 bra tips som ni kan använda då ni är i planeringsstadiet för sommarschemat.

  1. Ta in alla medarbetares semesteransökningar så tidigt som möjligt för att skapa er en bild hur täckningen av personal ser ut under sommaren.
  2. Hur mycket personal är ni i behov utav på sommaren? I vissa fall behövs det inte bemannas upp lika mycket som under exempelvis hösten och i andra fall behövs många fler sommararbetare. Detta beror på bransch.
  3. Lyssna även med andra avdelningar på ert företag hur dom hade tänkt att lösa sin sommarbemanning, troligtvis står dom inför samma utmaning.
  4. Under vilken tidsperiod ska sommarpersonalen arbeta på ert företag?
  5. Vilken kompetens ska sommararbetarna bidra med? Vilka yrkesgrupper vill ni ha extra kompetensförsörjning inom?

 

Kontakta oss - Företag