Behöver du rekrytera inför hösten? - Uniflex
Registrera CV

Behöver du rekrytera inför hösten?

Personal på Uniflex intervjuar kandidat.

Är det dags att rekrytera inför hösten? När sommaren börjar gå mot sitt slut är det många verksamheter som drar i gång igen. Oavsett om du ska ersätta anställda som sagt upp sig innan semestern, eller behöver förstärkning i teamet är det hög tid att börja redan nu.

 Börja redan under sommaren

Sätt i gång rekryteringsprocessen redan under sommaren. Det kan ta tid att hitta de kandidaterna du söker och vill genomföra intervjuer med. Därför är det bra att börja med att sätta upp en kravprofil och en annons redan nu. Har du påbörjat processen redan under sommaren kommer du ha kommit en bit på vägen när semestern är slut och kalendern fylls upp med andra projekt. Dessutom måste du räkna med en uppsägningstid på upp till tre månader innan den kandidat du valt att gå vidare med kan starta hos er.

 Därför ska du rekrytera via rekryteringsföretag

Det kan vara både svårt och tidskrävande att hitta rätt kompetens, färdigheter och personlighet under en rekrytering. Därför är det en bra investering att ta hjälp av ett rekryteringsföretag som har erfarenhet och rätt verktyg för att hitta de bästa kandidaterna för just din verksamhet. Vi på Uniflex kan påbörja letandet redan under semestertider, då är dialogerna redan i gång när din verksamhet och potentiella kandidater är tillbaka för hösten.

Fyra anledningar till att välja Uniflex

  1. Spara tid. Överlåt rekryteringen till oss och få möjlighet att fokusera på det ni gör bäst – er kärnverksamhet.
  2. Hitta kandidaterna med störst potential. Oavsett var kandidaterna befinner sig eller vilka kanaler de använder sig av så hittar vi honom eller henne. Vi använder moderna rekryteringsverktyg för att matcha rätt individ till rätt företag.
  3. Resursbesparing. Ni behöver inte lägga ner resurser på en långdragen rekryteringsprocess utan kan arbeta på som vanligt. Vi matchar individens personlighet, kompetenser och erfarenheter mot rollen.
  4. Rekryteringsgaranti. Ni kan känna er trygga med att Uniflex tillämpar rekryteringsgaranti i våra processer. Det betyder att även om matchningen är rätt men kandidaten säger upp sig hjälper vi till med en ersättningsrekrytering.

Rekrytera effektivt med en behovsanalys

När det är dags att rekrytera är ett av de viktigaste stegen att göra en behovsanalys. Det lägger grunden för en lyckad rekrytering där du på ett effektivt sätt får in rätt person på rätt plats. I behovsanalysen bör du besvara frågor så som varför ni ska anställa, hur stor budget ni har för rekryteringen och om det går att rekrytera internt. När du grävt lite djupare ökar chanserna för att hitta personen som inte bara är klippt och skuren för rollen, men som också har potential att utvecklas och passa in i ert team.

Behöver du hjälp med en rekrytering?
Ta kontakt med något av våra kontor så kör vi igång direkt!